Onderwijs voor professionals
Ik ontwikkel graag onderwijsprogramma’s voor professionals die werken binnen het openbaar bestuur, of hier vanuit hun werk mee te maken hebben.

Na een persoonlijke intake stel ik een onderbouwd onderwijsplan op. Naar wens ontwikkel ik ook het onderwijsmateriaal en begeleid docenten en/of cursisten bij de uitvoering. Al naar gelang het doel en de doelgroep kies ik de beste werkvorm, zoals een cursus, training of simulatie.

Politiek bestuurlijke gevoeligheid
Binnen het openbaar bestuur is politiek bestuurlijke sensitiviteit mijn favoriete onderdeel. Het spel tussen politici, ambtenaren, media en burgers is een vak apart. Ik leer mensen graag hoe zij dit spel beter kunnen beheersen. Zodat ze effectiever kunnen opereren in de publieke sector.

Ik help u en uw medewerkers dan ook graag meer inzicht te krijgen in het politiek bestuur en de politieke antenne verder te ontwikkelen.

Simulaties
In het onderwijs worden verschillende werkvormen gehanteerd. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar simulaties. Tijdens een simulatie speelt u met een kleine groep een realistische situatie na. Ik heb ervaren dat dit een zeer effectieve methode is waarbij in korte tijd veel diepgang wordt bereikt doordat wordt geoefend met echt gedrag.